Deser „Czułość” – mój numer 1 wśród ciast bez pieczenia. Szybko i baaardzo pysznie. Rodzinka zachwycona

Sprawdź, czy mleczny krem jest już chłodny. Weź masło i pokrój je w kostkę do miski. Daj mu kilka minut na zmięknięcie, po czym lekko je ubij za pomocą miksera. Dokładaj do niego krem, cały czas miksując. Doprowadź całość do jednorodnej masy.

Blaszkę wyłóż papierem. Wyłóż dno herbatnikami – najpierw sprawdź, w którą stronę najwygodniej będzie Ci je układać.

Na ciastka wylej krem, a na wierzch znów wyłóż herbatniki. Przekładaj wszystko do momentu, aż skończą Ci się herbatniki.

Ostatnią warstwę ciastek oblej polewą i rozsmaruj ją łyżką. Włóż blachę do lodówki na kilka godzin. Ciasto najlepiej smakuje po całonocnym schłodzeniu.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!