Każdy łasuch się w nich zakocha. Kurze łapki z jabłkami i cynamonem – odkryj ten przepis.
Cynamon i jabłka we Francuskich Ciasteczkach – Idealna Harmonia Smaków Znikająca W Mgnieniu Oka!
Niesamowite połączenie smaków – cynamon i jabłka – to sekret, który zna każda gospodyni domowa słodząca życie swoim domownikom. Przygotuj się na eksplozję smaków dzięki naszemu niepowtarzalnemu przepisowi na ciasteczka z francuskimi jabłkami i cynamonem. Ten smakowy arcydzieło znika z talerza w mgnieniu oka!
Ciasteczka te są niesamowicie proste do przygotowania i zabierają dosłownie chwilę. Ten domowy przysmak z pewnością zachwyci nie tylko smakiem, ale również rozchodzącym się po całym domu aromatem.
Potrzebujesz:
- 70 g masła,
- jedno jajko,
- 1 francuskiego jabłka,
- 4 łyżek cukru,
- pół łyżeczki cynamonu,
- 8 g cukru waniliowego,
- 2 łyżki stołowe mleka,
- 1 łyżeczka soli,
- 4 g proszku do pieczenia,
- 250 g mąki pszennej.
A oto kroki do stworzenia tych małych kawałków nieba:
Zacznij od przygotowania nadzienia – obranego jabłka bez rdzenia, pokrojonego w plasterki i smażonego na patelni z dwiema łyżkami cukru i cynamonem. Smaż do momentu karmelizacji.
Dodaj łyżkę masła do patelni. W osobnej misce połącz jajko, szczyptę soli i cukier waniliowy. Następnie dodaj resztę cukru, mleko i roztopione masło. Wszystko dobrze wymieszaj.
Dodaj proszek do pieczenia, stopniowo dodaj mąkę, stale mieszając. Zagnieć ciasto na jednolitą masę, rozwałkuj i wyciąć kółka. Na każdym kółku umieść nadzienie i zawiń jak książkę.
Teraz ciasteczka przenieś na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 15-20 minut. Ostudź i posyp cukrem pudrem.
Comments are closed.