Znakomity przepis pełen czekoladowego nadzienia z pysznym, delikatnym kremem – Niesamowicie pyszny deser.
Do miski dodaj: mąkę, kakao, sól, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj.
W drugiej misce umieść jajka, śmietanę, olej i cukier i ubij na puszystą masę.
Wymieszaj ze sobą zawartość obu misek. Ubijaj do połączenia składników. Formę do pieczenia wyłóż papierem i wlej ciasto.
Piekarnik nagrzej do temperatury 200°C. Ciasto piecz w nagrzanym piekarniku przez 12-15 minut. Upieczone ciasto wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Odwróć je i delikatnie zdejmij papier do pieczenia. Boki ciasta wyrównaj przy użyciu ostrego noża i podziel je na cztery, takie same części.
Każdą z nich nasącz syropem. Syrop przygotuj poprzez dodanie do 100 ml wrzącej wody 50 g cukru. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia cukru. Gotowanie musi trwać ok. 2 minut. Następnie zdejmij garnek z ognia i ostudź. Dodaj 2 łyżki alkoholu (koniak lub brandy).
Comments are closed.