Kiedy wyciągam ciasto czosnkowe z piekarnika, cała rodzina zbiera się w kuchni. Wychodzi przepysznie

Do miski wsyp pokruszone drożdże i cukier. Zalej ciepłym mlekiem a następnie wymieszaj, przykryj folią spożywczą lub suchą ściereczką i odstaw na 10 minut.

Po tym czasie odsłoń mieszankę, dodaj sól, przesiej powoli mąkę (zostawiając odrobinę do podsypania stolnicy). Dodaj oliwę, po czym starannie zagnieć ciasto. Ponownie je przykryj i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.

Podczas gdy ciasto będzie wyrastać, zmiksuj w blenderze koperek, obrane ząbki czosnku oraz masło. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Nastaw piekarnik na 180 stopni.

Gotowe ciasto rozwałkuj na stolnicy na grubość nie większą niż centymetr. Posmaruj całą powierzchnię ciasta koperkowo-czosnkowym nadzieniem.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!