Cała rodzina zjadła wszystkie ciastka w ciągu jednego dnia. Przepis.
Przygotowanie ciasta Zanim zaczniesz przygotowywać ciasto, zapoznaj się z kilkoma wskazówkami. Podczas wyrabiania ciasta staraj się, aby było jednolite. Jeśli ciasto nie będzie łatwo przesypywało się między palcami podczas wyrabiania, będziesz wiedział, że jest gotowe. Ważne jest, aby zagnieść ciasto kilka razy, aby stało się miękkie i puszyste.
Wymieszaj drożdże i cukier w ciepłej wodzie. Pozostawić na około 6-7 minut. Dodać cukier do mąki i dobrze wymieszać. Wymieszaj mieszankę drożdżową z mąką. Wymieszać mieszankę drożdżową z 20 ml oleju. Wyrobić ciasto.
Wyrabiaj ciasto przez 10 minut, dodając do miski jeszcze 20 ml oleju. Ciasto powinno być lepkie i na tyle miękkie, aby przyklejać się do desek. Zawiń ciasto w folię i włóż do miski. Pozostawić w ciepłym miejscu na 40 minut.
Farsz Rozgrzej masło na dużej patelni i dodaj cebulę. Gotuj cebulę, aż stanie się miękka.
Comments are closed.