Tureckie bułeczki nadziewane – Pyszniejszych nie znajdzie nigdzie indziej. Szybka i smaczna przekąska

Bułeczki według tureckiego przepisu mogą być w twoim domu. Pyszniejszych nie znajdzie nigdzie indziej!

Ten niezwykle prosty przepis, bez użycia drożdży jest w stanie wykonać każda domowa gospodyni. Bułeczki można nadziać białym serem lub podawać puste. Smakują rewelacyjnie!

Potrzebne produkty do przygotowania bułeczek po turecku:

  • 60 g oleju
  • 12 g proszku do pieczenia
  • 430 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 100 g masła
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 ml kefiru
  • 15 ml octu
  • 250 g bryndzy

Sposób przygotowania:

Przy użyciu trzepaczki utrzepać sól, cukier, kefir oraz ocet. Po tym dodać 1 żółtko i 2 białka. Dosypać proszek do pieczenia. Przesianą mąkę umieść w misce i zacząć ugniatanie.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!