Tureckie bułeczki nadziewane – Pyszniejszych nie znajdzie nigdzie indziej. Szybka i smaczna przekąska
Bułeczki według tureckiego przepisu mogą być w twoim domu. Pyszniejszych nie znajdzie nigdzie indziej!
Ten niezwykle prosty przepis, bez użycia drożdży jest w stanie wykonać każda domowa gospodyni. Bułeczki można nadziać białym serem lub podawać puste. Smakują rewelacyjnie!
Potrzebne produkty do przygotowania bułeczek po turecku:
- 60 g oleju
- 12 g proszku do pieczenia
- 430 g mąki pszennej
- 3 jajka
- 100 g masła
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- 100 ml kefiru
- 15 ml octu
- 250 g bryndzy
Sposób przygotowania:
Przy użyciu trzepaczki utrzepać sól, cukier, kefir oraz ocet. Po tym dodać 1 żółtko i 2 białka. Dosypać proszek do pieczenia. Przesianą mąkę umieść w misce i zacząć ugniatanie.
Comments are closed.