Pyszny zapiekany schab: Dodaj cebulę, ser, jajko, majonez… Gdy tylko goście ją posmakują, będą chcieli dokładkę.

Sposób na soczysty, zapiekany schab. Przygotowanie pysznego obiadu dla kilku osób w zaledwie kilka minut!

Przygotuj:

  • 4-5 plastrów schabu
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 100 g żółtego sera
  • majonez
  • przyprawy (sól, pieprz)

Zacznij od ugotowania 2 jajek na twardo i rozgrzania piekarnika do temperatury 180° C.

W tym czasie pokrój cebulę tak, aby po ułożeniu mniejszych jej części pokryła całe dno naczynia żaroodpornego. Schab należy delikatnie ponacinać z obu stron każdego plastra i w dalszej kolejności przyprawić solą oraz pieprzem.

Tak przygotowany umieść w naczyniu na warstwie cebuli. Zetrzyj ugotowane jajka a następnie żółty ser. Dodaj 3 łyżki majonezu i dokładnie wymieszaj starte składniki.

Powstałą masę rozłóż równomiernie na mięso. Całość piecz przez około 30 minut. Gotowe mięso najlepiej podawać z ziemniakami lub sałatką.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!