Pyszny zapiekany schab: Dodaj cebulę, ser, jajko, majonez… Gdy tylko goście ją posmakują, będą chcieli dokładkę.
Sposób na soczysty, zapiekany schab. Przygotowanie pysznego obiadu dla kilku osób w zaledwie kilka minut!
Przygotuj:
- 4-5 plastrów schabu
- 2 jajka
- 1 cebula
- 100 g żółtego sera
- majonez
- przyprawy (sól, pieprz)
Zacznij od ugotowania 2 jajek na twardo i rozgrzania piekarnika do temperatury 180° C.
W tym czasie pokrój cebulę tak, aby po ułożeniu mniejszych jej części pokryła całe dno naczynia żaroodpornego. Schab należy delikatnie ponacinać z obu stron każdego plastra i w dalszej kolejności przyprawić solą oraz pieprzem.
Tak przygotowany umieść w naczyniu na warstwie cebuli. Zetrzyj ugotowane jajka a następnie żółty ser. Dodaj 3 łyżki majonezu i dokładnie wymieszaj starte składniki.
Comments are closed.