Kremowy, aksamitny i banalnie prosty w przygotowaniu kawowy deser w 2 min, bez śmietanki i mascarpone
Kremowy, aksamitny i banalnie prosty w przygotowaniu, w sam raz dla osób zapracowanych.
Deser kawowy gotowy w dosłownie kilka chwil, sporządzony ze składników, które każdy z nas ma w domu. Dzięki dodatkowi lodowatej wody, sprawdzi się idealnie w upalne dni.
Do sporządzenia kremu potrzeba tylko 3 składników:
- 140ml lodowatej wody mineralnej
- 35g kawy rozpuszczalnej (można alternatywnie użyć kawy bezkofeinowej)
- 70g cukru pudru
Przygotowanie
Do miski wsypujemy kawę i cukier, mieszamy a następnie dodajemy wody.
Całość łączymy ze sobą mikserem i ubijamy kilka minut na najwyższych obrotach.
Gotowa masa powinna zgęstnieć i w konsystencji przypominać ubitą śmietanę, a sam kolor powinien zmienić się z ciemno-brązowego, na jasno-beżowy.
Deser kawowy należy podawać schłodzony, dodatkiem mogą być orzechy lub świeże owoce. Idealnie nada się jako samodzielna przekąska, jak i jako krem do ciast czy tortów.
Comments are closed.