Błyskawiczne, biszkoptowe tiramisu bez pieczenia to smakowity deser, który w parę minut wyląduje na stole. Przepis.
Masz niedużo czasu by przygotować efektowny deser? Tiramisu bez pieczenia to rozwiązanie dla Ciebie.
Wydawać by się mogło, że powalające ciasto wymaga dużo czasu i składników. Nic bardziej mylnego. Wypróbuj przepis na tiramisu bez pieczenia podane w miseczkach.
Gdybyś poczęstowała tym deserem rodowitego Włocha, prawdopodobnie krzyknąłby „Mamma Mia, co to jest?” Daleko mu bowiem do tradycyjnego przepisu, w smaku ma z nim wiele wspólnego. Nie tylko rewelacyjnie smakuje, ale też wygląda efektownie.
Składniki :
- Mleko skondensowane 200 ml
- Cytryna 1 sztuka
- Śmietanka kremówka 200 ml
- Biszkopty 300 gram
- Orzechy włoskie 100 gram
Sposób przyrządzenia :
Umieść ciastka w kielichu blendera – zmiksuj. Tak samo postąp w przypadku orzechów. Jeżeli nie posiadasz blendera nie martw się – możesz to zrobić ręcznie. Wystarczy wymienione wyżej składniki umieścić w foliowej torebce i zmiażdżyć je za pomocą wałka.
Schłodzoną śmietanę ubijaj przez kilka minut. Nie przestając miksować dodaj do niej skondensowane mleko i uprzednio wyciśnięty sok z cytryny.
Comments are closed.