Mięso w stylu kapitana z piekarnika – Gdy tylko wystawiam na stół, znika w 5 minut. Sprawdzony, szybki przepis
Mięso w stylu kapitana przygotowuje się w piekarniku, dzięki czemu oszczędza się czas na pilnowanie go i mieszanie w garnku.
Jest ono niezwykle szybkie jak i łatwe w wykonaniu. Nikt nie powinien mieć problemu z jego przyrządzeniem. Danie jest zdrowsze przez nie dodawanie do niego majonezu. Idealnie pasuje na rodzinny stół czy to świąteczny lub niedzielny obiad albo zwykła towarzyska kolacja.
Zapewne zasmakuje każdemu i jeszcze dana osoba poprosi o dokładkę. Soczyste i pieczone mięso przyrządzone w piekarniku jest bardzo smaczne. Warto wypróbować ten przepis.
Składniki do mięsa:
- 500 g wieprzowiny bądź wołowiny,
- 2 cebule,
- około 6 średnich ziemniaków,
- 4 łyżki roślinnego oleju,
- 100 g sera,
- sól do smaku,
- czarny pieprz do smaku.
Składniki na sos:
- 1 łyżka mąki,
- 50 g masła,
- 250 ml mleka,
- sól do smaku.
Comments are closed.