Domowe pasty kanapkowe – 2 moje ulubione przepisy. Uwielbiam je jeść, kilka chwil i gotowe
Domowe pasty kanapkowe to prosty i smaczny pomysł na śniadanie, które zasmakuje całej rodzinie.
Dzisiaj podzielę się z Wami przepisami na szybkie i łatwe pasty, które jest w stanie przygotować każdy z domowników.
Domowe pasty kanapkowe są dobrym pomysłem na wygodne śniadanie a dzięki temu, że możemy przechowywać je przez dłuższy czas w lodówce, mamy je pod ręką zawsze wtedy kiedy przyjdzie nam na nie ochota.
Pasty sprawdzą się również jako przekąska gdy mamy niezapowiedzianych gości, a dzięki możliwości mieszania różnych smaków każdy z domowników znajdzie coś dla siebie.
Pasta ogórkowa do której przygotowania będą nam potrzebne następujące składniki:
- twarożek 150g,
- koperek świeży 1 pęczek,
- świeży ogórek,
- czosnek 1 ząbek,
- pieprz i sól do smaku.
Przygotowanie.
W pierwszej kolejności myjemy zioła, osuszamy je z wody i siekamy na bardzo drobno. Ogórka należ obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a następnie odcisnąć go z nadmiaru soku.
Ogórki, zioła i twarożek dodajemy do miski i dokładnie mieszamy, dodając sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki pasty ogórkowej jeszcze raz mieszamy i sprawdzamy smak, jeśli wszystkie składniki są dobrze wyczuwalne pasta jest gotowa do jedzenia.
Comments are closed.