Wiele przepisów próbowałam, zanim znalazłam ten idealny na pyszną warstwową sałatkę z pieczarkami.
Przepis na tę sałatkę jest niezwykle prosty i szybki, jednak bardzo łatwo jest nią zaskoczyć gości i rodzinę.
Ma swój wyjątkowy smak, który na pewno każdemu przypadnie do gustu.
Do wykonania będziemy potrzebowali:
- 300g filetu z kurczaka
- 300g pieczarek
- 2 marchewki
- 3 cebule
- 250g sera, najlepiej twardego
- 5 jajek
- 150g majonezu
- 3 marynowane ogórki
- 3 łyżki oleju słonecznikowego
Sposób przygotowania:
Najpierw gotujemy mięso z kurczaka i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie trzemy marchewki na tarce o grubych oczkach, cebulę drobno siekamy. Marchewkę oraz cebulę podsmażamy oddzielnie i przerzucamy do głębokiej miski.
Grzyby kroimy w plasterki i również podsmażmy aż woda odparuje, dorzucamy do miski z warzywami.
Jajka ugotowane na twardo, ogórki oraz ugotowanego wcześniej kurczaka kroimy w kostkę. Mieszamy wszystko w misce z warzywami oraz grzybami.
Ścieramy ser, dodajemy i ponownie dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy majonez i doprawiamy solą i pieprzem według uznania.
Comments are closed.