Błyskawiczne, pachną w całym domu i smakują fantastycznie. Chrupiące i szybkie szarlotki wypiekane w 15 minut.
Pyszne domowe ciastka. Są kruche, szybkie i wszyscy w domu je uwielbiają.
Składniki:
- 300 mąki pszennej
- 80 gramów kr. cukier
- 75 ml mleka
- 3 jajka
- 50 g miodu
- 70 ml masła
- wanilia
- 10 g proszku do pieczenia
Nadzienie:
- 2 jabłka
- dżem morelowy
- rodzynki
Do posypania
- Wiórki kokosowe lub cukier puder
Przygotowanie:
Jajka ubić z cukrem na piankę.
Dodaj mleko, roztopione masło, płynny miód. Mieszamy.
Do mieszanki dodajemy również przesiane składniki luzem. Mieszamy jedno ciasto. Ciasto układamy w torbie cukierniczej. Dozować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Dodaj pokrojone jabłka i rodzynki.
Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut.
Upieczone ciasteczka posmaruj dżemem wymieszanym z wodą. Posyp wiórkami kokosowymi lub cukrem pudrem.
Comments are closed.