Manna z miodem – zrobisz ją na patelni. Prosty przepis – nie trzeba go zapisywać.
Bardzo prosty przepis na wykonanie niezwykłej kaszy manny z dodatkiem miodu, na patelni.
Przedstawiamy szybki i prosty sposób jak przygotować przepyszne ciasto z patelni, przy użyciu tylko kilku, prostych składników.
Składniki:
- kasza manna – 6 łyżek
- jaja – 7 sztuk
- płynny miód – 5 łyżek
- olej roślinny – 3 łyżki
- proszek do pieczenia – 10 g
- sól – szczypta
Przygotowanie:
Jaja ubić, należy to zrobić dokładnie, ponieważ to podstawa ciasta. Dodać kaszę mannę i dokładnie wymieszać. Całą mieszankę odstawić na około 5 minut.
Po odczekaniu dodać szczyptę soli i olej, ponownie wymieszać. Zaczekać chwilę i dodać proszek do pieczenia i jeszcze raz wymieszać.
Między czasie rozgrzać patelnie. Na rozgrzaną patelnie położyć ciasto, smażyć na średnim ogniu przez około 5 minut, tak by ciasto usmażyło się na złoty kolor, później smażyć na drugiej stronie.
Comments are closed.