Nawet lepsza niż ogórki. Chrupiąca marynowana cukinia: odczekaj 20 minut i gotowe.
Marynowana cukinia w torebce to wartościowa, pełna witamin przekąska idealna na co dzień i na różnego typu uroczystości czy grilla. Zrobisz ją w zaledwie 20 minut, a jej smak od razu zachwyci Twoich gości!
Składniki:
- 650 g cukinii
- 60 g cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka kopru
- 1 łyżka musztardy Dijon
- 1,5-2 łyżki octu
- 1 łyżeczka soli
- 0,25 łyżeczki cukru
- 0,25 łyżeczki papryki
Przygotowanie:
Cukinię umyj, pokrój w cienkie kółka (o grubości około 2 mm). Pokrój także cebulę na pół-pierścienie i posiekaj koperek. Umieść wszystkie te składniki w rękawie do pieczenia lub woreczku. Dodaj również czosnek przeciśnięty przez praskę, cukier, sól, paprykę i musztardę.
Wlej ocet do rękawa i mocno ją zawiąż. Dobrze wstrząśnij składnikami, aby marynata równomiernie pokryła cukinię. Włóż do lodówki na 20 minut.
Comments are closed.