Latem można go nawet zamrozić i jeść jak lody: Deser bez pieczenia słony sernik w dwóch kolorach: Prosty i szybki.

Przygotuj słynny kremowy deser bez pieczenia w domu, którego przygotowanie jest niezwykle proste i szybkie. Przygotowywałam deser na urodziny koleżanki i cieszył się tak dużą popularnością, że uczestnicy skonsumowali go w kilka chwil.

Deser możesz przygotować w większej misce lub pojedynczo w kubkach. Szybki i pyszny przepis na fantastyczny deser.

Składniki:

  • 2 opakowania mleka skondensowanego (2 x 397 g)
  • 10 łyżek mleka w proszku
  • 3 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 200 g kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka masła
  • 500 ml mleka
  • 200 ml śmietanki do ubijania
  • krem z orzechów laskowych

Polewa:

  • 200 g półsłodkiej czekolady
  • 200 g bitej śmietany

Przygotowanie:

Dodaj skondensowane mleko do garnka na kuchence. Dodajemy również mleko w proszku, skrobię i wszystko mieszamy trzepaczką. Następnie dodaj śmietanę, masło, mleko. Mieszaj na średnim lub małym ogniu, aż powstanie krem.

Przełóż śmietankę do większej miski. Przykryj folią i ostudź. Stopniowo mieszać.

Natrzyj boki szklanej foremki kremem z orzechów laskowych. Wlej połowę białej śmietany. Łyżką i szpatułką nałożyć krem ​​z orzechów laskowych. Częściowo mieszamy.

Następnie dodaj kolejną warstwę kremu. W ten sam sposób nakładamy krem ​​z orzechów laskowych. Włóż formę do lodówki.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać do niej śmietankę i dokładnie wymieszać trzepaczką. Dodaj polewę na wierzch kremu, równomiernie rozprowadź. Wstaw deser do lodówki na 15 minut.

Po schłodzeniu możemy skosztować deser z kawałkami czekolady i śmietanką do smaku. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!