Ta przekąska z kapusty króluję w moim domu. Kilka minut i gotowa. Pokochasz ją od pierwszego kęsa
Stwórz unikatowe wegetariańskie danie bez wymyślnych składników – do jego wyczarowania wystarczy Ci tylko jedna główka kapusty.
Co więcej, całość przygotowania trwa około 15 minut i nie wymaga drogich komponentów, ani dużej wiedzy kucharskiej. Mimo to efekt jest niesamowity. Smak tej kapusty pokochasz od pierwszego kęsa.
Składniki:
- 1 główka kapusty
- 3 jajka
- 4 łyżki majonezu
- 3 łyżki mąki
- szczypta soli
- przyprawy do smaku
Przygotowanie:
Wlej wodę do dużego garnka, zagotuj ją i posól. Gdy woda zacznie wrzeć, włóż do niej kapustę i pozostaw na trzy minuty. Po tym czasie wyjmij kapustę z wody i odłóż do ostygnięcia. Przygotuj ciasto. W tym celu dokładnie zmieszaj jajka i majonez. Dodaj pozostałe składniki (oprócz kapusty) i miksuj do uzyskania gładkiej masy. Przygotuj patelnię z olejem.
Liście kapusty pokrój na duże kawałki. Każdy zanurz w cieście i połóż na patelni. Smaż do uzyskania złotego koloru.Tak przygotowana kapusta jest chrupiąca i pięknie pachnie.
Comments are closed.