Pyszne domowe Rafaello do którego potrzebujesz zaledwie dwa kwadranse i cztery składniki. Lepsze niż te ze sklepu.
Praktycznie każdy z nas zachwyca się i zajada łakociami firmy Ferrero. Oto przepis na wyjątkowe Raffaello, które przygotujesz we własnym domu.
Smakuje lepiej niż to ze sklepu, a do jego wykonania potrzebujesz zaledwie czterech składników. Te smakołyki są tak wyjątkowe, że z pewnością zagoszczą częściej na Twoim stole. Ponadto są też dużo tańsze niż te gotowe.
Składniki:
- 1 opakowanie wafli
- 100g białej czekolady
- migdały
- 50 g wiórków kokosowych
Przygotowanie:
Migdały sparz wrzątkiem i pozostaw w wodzie na pięć minut. Wafle rozdrobnij, np. wałkiem do ciasta lub w blenderze kielichowym.
Następnie rozpuść czekoladę, np. w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej. Trzy łyżki czekolady przełóż do osobnej miseczki, a pozostałą wymieszaj z waflami. Z powstałej masy uformuj kuleczki i do środka każdej włóż jeden migdał.
Gdy wszystkie będą już gotowe, wstaw je do lodówki na dwadzieścia minut np. na talerzu czy w pojemniku wyłożonym folią aluminiową.
Po tym czasie, każdą zanurzaj w pozostałej czekoladzie i obtaczaj we wiórkach kokosowych.
Comments are closed.