Każdy ją uwielbia, dlatego zdradzam przepis: Miękka i soczysta roladka z mięsa mielonego wg przepisu mojej babci.
Rolada-mięsna to świetny sposób na rodzinny obiad. Prosta i szybka w przygotowaniu, a jednocześnie doskonała w smaku.
Możesz ją serwować na ciepło oraz zimno. Wspaniale wygląda po upieczeniu. Warto pamiętać, że roladę możesz przygotować i zamrozić, a kiedy przyjdą goście wystarczy wyjąć ją z zamrażalnika i upiec. Nie ma nic prostszego.
Zapraszam do przepisu!
Składniki do rolady mięsnej:
- 1 kg zmielonego mięsa wieprzowego,
- 100 ml mleka,
- dwa / trzy ząbki czosnku,
- 1 łyżeczka zmielonego pieprzu czarnego,
- dodatkowo przyprawy np.: zioła prowansalskie, słodka papryka itp.
Do środka rolady potrzebujemy:
- musztarda lub ketchup (co bardziej wolisz),
- żółty ser.
Pozostałe składniki:
- kwaśna śmietana.
Comments are closed.