Każdy ją uwielbia, dlatego zdradzam przepis: Miękka i soczysta roladka z mięsa mielonego wg przepisu mojej babci.

Rolada-mięsna to świetny sposób na rodzinny obiad. Prosta i szybka w przygotowaniu, a jednocześnie doskonała w smaku.

Możesz ją serwować na ciepło oraz zimno. Wspaniale wygląda po upieczeniu. Warto pamiętać, że roladę możesz przygotować i zamrozić, a kiedy przyjdą goście wystarczy wyjąć ją z zamrażalnika i upiec. Nie ma nic prostszego.

Zapraszam do przepisu!

Składniki do rolady mięsnej:

  • 1 kg zmielonego mięsa wieprzowego,
  • 100 ml mleka,
  • dwa / trzy ząbki czosnku,
  • 1 łyżeczka zmielonego pieprzu czarnego,
  • dodatkowo przyprawy np.: zioła prowansalskie, słodka papryka itp.

Do środka rolady potrzebujemy:

  • musztarda lub ketchup (co bardziej wolisz),
  • żółty ser.

Pozostałe składniki:

  • kwaśna śmietana.

Wykonanie: 

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!