Doskonały przepis na deser z biszkoptów – zachwyci gości, rozpieści podniebienia.
Szybki przepis na deser z długich biszkoptów. Połączenie wszystkich składników zachwyci rodzinę i przyjaciół!
Potrzebne ci będą:
- mleko – 150ml
- długie biszkopty najlepiej typu lady finger – 200g
- foremka 22 × 28 cm
Polewa:
- mleko – 30ml
- masło – 40g
- czekolada mleczna – 100g
- płatki migdałowe – 100g
- piec w piekarniku przez 25 minut w 180°C lub trzymać w lodówce przez godzinę
Pudding:
- cukier waniliowy – 10g
- budyń o smaku waniliowym – 40g
- cukier – 75g
- mleko – 400g
Krem:
- cukier – 200g
- żółtka – 5szt.
- masło – 300g
Środek deseru:
- mąka – 75g
- cukier – 160g
- białka jajek – 5szt.
- orzechy włoskie – 250g
Comments are closed.