Trzy przepisy na pyszne zupy babci – Zdrowy i pyszny obiad w kilka minut – bez sztucznych składników
Trzy przepisy na tradycyjne zupy bez konserwantów i sztucznych aromatów
Oto nasze ulubione przepisy na rozgrzewające, domowe zupy. Zupy te są łatwe do zrobienia, nie wymagają wiele wysiłku i są pyszne!
Zupa jarzynowa z klopsikami
Przygotuj:
- mielona wieprzowina lub wołowina: 700 g
- ziemniaki: 350 g
- cebula: 250g
- marchew: 150 g
- makaron: 50 g
- Oliwa: 2 łyżki
- Pęczek koperku
- 1 liść laurowy
- Przyprawy: Sól, pieprz
Wykonanie:
Połowę posiekanej cebuli wymieszać z mięsem mielonym. Doprawić potrawę solą i pieprzem. Pozostałą cebulę podsmażyć na oleju. Z mięsa uformować małe kulki, mocząc ręce. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę. Zalać je 2 litrami wody. Gotować ziemniaki przez 10 minut na małym ogniu.
Gotować jeszcze przez 5 minut. Następnie dodaj klopsiki i przyprawy. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Gotuj jeszcze przez 3 minuty. Zupę podawaj z garścią posiekanego koperku.
Comments are closed.