Gołąbki po cygańsku lepsze niż tradycyjne – jedyny taki przepis. Od teraz gołąbki tylko w ten sposób.

Gołąbki po cygańsku – jedyny taki przepis!

Gołąbki to jedna z najpopularniejszy potraw obiadowych przygotowywana w naszym kraju. Każda rodzina ma swój własny, sprawdzony przez lata przepis, który zawsze wprawia w takie samo zachwycenie, jak poprzednim razem. To danie jest nieśmiertelne i chyba nigdy nie znudzi się Polakom.

Dla urozmaicenia warto od czasu do czasu zaskoczyć swoich domowników i przygotować ich ulubione gołąbki według nowej receptury.

Poniżej przedstawiam tradycyjny, cygański przepis:

Składniki:

  • 100 g ryżu
  • 1 kg mielonej wołowiny
  • 1 kg liści kapusty
  • 4 cebule
  • 1 marchewka
  • 1 papryka
  • 1 pomidor
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Olej roślinny
  • Liść laurowy
  • Sól i pieprz do smaku
  • Przyprawy wedle uznania

Przygotowanie:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!