Gołąbki po cygańsku lepsze niż tradycyjne – jedyny taki przepis. Od teraz gołąbki tylko w ten sposób.
Gołąbki po cygańsku – jedyny taki przepis!
Gołąbki to jedna z najpopularniejszy potraw obiadowych przygotowywana w naszym kraju. Każda rodzina ma swój własny, sprawdzony przez lata przepis, który zawsze wprawia w takie samo zachwycenie, jak poprzednim razem. To danie jest nieśmiertelne i chyba nigdy nie znudzi się Polakom.
Dla urozmaicenia warto od czasu do czasu zaskoczyć swoich domowników i przygotować ich ulubione gołąbki według nowej receptury.
Poniżej przedstawiam tradycyjny, cygański przepis:
Składniki:
- 100 g ryżu
- 1 kg mielonej wołowiny
- 1 kg liści kapusty
- 4 cebule
- 1 marchewka
- 1 papryka
- 1 pomidor
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- Olej roślinny
- Liść laurowy
- Sól i pieprz do smaku
- Przyprawy wedle uznania
Comments are closed.