8 ziół i warzyw, które zapewnią ci wieczne zasoby – Kup je raz i zapomnij o kolejnych zakupach.
Zakup jednorazowy – cieszenie się świeżymi ziołami i warzywami na zawsze? Wyobraź sobie, że to możliwe! Dowiedz się, jak zasilić swoją kuchnię 8 roślinami, które kupisz raz i hodujesz bez końca!
Te niesamowite rośliny magicznie wydają korzenie, gdy zanurzysz je w wodzie. Czekaj, aż rozwiną nowe liście, które możesz śmiało wykorzystywać na co dzień. Oto lista 8 najlepszych roślin, które zdobędziesz raz, a potem cieszysz się nimi na zawsze, uprawiając w zaciszu domu. Dzięki temu będziesz miał niekończący się zapas świeżych ziół i warzyw.
Nieograniczona ilość szczypiorku?
To proste! Wystarczy, że zanurzysz korzenie cebuli w małej szklance wody. Pamiętaj tylko o dostatecznym oświetleniu.
Czosnek – smaczny składnik rosnący na twoim parapecie!
Jego korzenie rosną imponująco szybko w wodzie, a delikatne pędy są idealne do sosów czy sałatek.
Uprawa kapusty chińskiej nigdy nie była łatwiejsza!
Zanurz jej korzenie w wodzie, postaw w dobrze oświetlonym miejscu i po 1-2 tygodniach ciesz się pełnowymiarową kapustą w doniczce.
Seler z własnej uprawy? Proste!
Odetnij jego podstawę, umieść w szklance ciepłej wody i wystaw na słońce. Kiedy pojawią się liście, przenieś go do swojego ogródka.
Prawdziwa sałata rzymska w parę dni?
Zanurz jej połowę w wodzie i poczekaj. Nowe liście szybko pojawią się na powierzchni, a ty będziesz mógł ją przenieść do ziemi.
Domowa mięta, prosto z szklanki!
Utnij jej pęd, wstaw do szklanki z wodą, poczekaj na białe korzenie i posadź w dość dużej doniczce z przepuszczalną glebą. Pamiętaj o słońcu, wodzie i corocznym przesadzaniu.
Pyszna bazylia z własnej uprawy?
Po osiągnięciu 3-4 centymetrów długości, umieść pędy w szklance wody, wystaw na słońce, poczekaj aż podwoją swoją wielkość, a potem przenieś do ziemi.
Comments are closed.